Депутати ЛОР планують вдвічі збільшити фінансування на закупівлю медичного обладнання

гроші7
фото ілюстративне

На закупівлю високоспеціалізованого медичного обладнання, апаратури та техніки, а також на оснащення закладів охорони здоров’я, які перебувають у власності обласної ради, в наступному році пропонують передбачити з обласного бюджету 100 млн грн.

Відповідне рішення на засіданні 16 грудня прийняла комісія з питань охорони здоров’я та материнства, повідомляє Львівська обласна рада.

«Рішенням комісії ми зменшили обсяг коштів на утримання комунальних закладів, оскільки вони фінансуються в межах програми державних гарантій та коштів державної субвенції надходження якої ми очікуємо. Натомість ці кошти спрямуємо на сучасне медичне обладнання.

У минулому році на закупівлю обладнання ми мали лише 50 млн грн. Цього є вкрай мало, оскільки медична апаратура є дороговартісною. Окрім того, Національна служба здоров'я України ставить перед медичними установами досить високі вимоги до спеціалізованого обладнання, і це добре і є на користь пацієнтів, які зможуть проходити обстеження на сучасних апаратах.

Тому в межах нашої Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я ми пропонуємо збільшити цей фінансовий ресурс удвічі. Ще 2 млн грн спільно з членами комісії ми хочемо скерувати на аудит комунальних лікарень», - зазначив член профільної комісії  Олег Дуда.

За його словами, усі решта видатків на потреби галузі охорони здоров’я, а саме надання медичної допомоги, закупівлю ліків, забезпечення препаратами важкохворих пацієнтів зберігаються в обласній програмі.

Загалом в проєкті Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я на 2022 рік закладено фінансування  на суму  641,8 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: