Фракція «Голос» у парламенті має нову керівницю

b3d17bf13d4851a9
Фото з відкритих джерел.

Фракцію «Голос» у Верховній Раді очолить Олександра Устінова.

Про це повідомив перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.

«Відповідно до ст. 60 ЗУ «Про регламент Верховної Ради», повідомляю про обрання народного депутата України Устінової Олександри Юріївни на посаду голови депутатської фракції політичної партії «Голос» у Верховній Раді України ІХ скликання. Заступником голови фракції обрано Юлію Клименко», – заявив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Водночас «Ракурс» пише, що для голови партії «Голос» Кіри Рудик це стало сюрпризом.

Коли Корнієнко оголосив про зміну керівництва фракції, вона підійшла до нього, аби впевнитися в тому, що було написано в документі, який він зачитав. Корнієнко оголосив рішення і сказав, що поговорить із нею після закриття позачергового засідання.

Після цієї заяви Ярослав Железняк, повідомляє УП, написав у соцмережах, що Корнієнко порушив закон з новими призначеннями.

Він зазначив, що декілька годин тому нардепи з групи «Солідарність» подали позов до ОАСК проти своїх колег з «Голосу» щодо визнання протиправним та нечинним положення про депутатську фракцію.

Влітку у «Голосі» стався розкол – більшість депутатів оголосили про створення депутатської групи «Справедливість» через незгоду з діями Рудик та заявили, що 11 голосами звільнили очільника фракції – близького соратника Рудик Железняка. Згодом Железняк повідомив, що парламентський комітет з питань регламенту вирішив, що він залишається чинним головою фракції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: