Інший світ: топ-10 фільмів у жанрі фентезі

fantastic-beasts-and-where-to-find-them-vfx-feat
Кадр з фільму Фантастичні Звірі.

Казкові країни, міфічні істоти, відважні герої та вічна боротьба добра та зла, це зміг ввібрати в себе жанр фентезі, який люблять як дорослі так і діти.

Казкові країни, міфічні істоти, відважні герої та вічна боротьба добра та зла – це зміг ввібрати в себе жанр фентезі, який люблять як дорослі, так і діти.

ІА Дививсь.info підготувала підбірку з 10 фільмів у жанрі фентезі.

«Неймовірний Пітер Пен»

Хлопчик-сирота Пітер Пен живе в притулку серед таких же знедолених і нещасних хлопчаків, як і він сам. Але якось вночі Пітера і ще кількох хлопців викрадають невідомі, які прибули на піратському кораблі. Хлопчики потрапляють у незнайому країну, повну небезпек і пригод, в якій Пітер стає героєм.

Кадр з фільму.

«Золотий компас»

Друга дванадцятирічної дівчинки викрадають. І не просто викрадають, а ще й відвозять на край світу - Північний Полюс. І Ліра, як це і личить справжній подрузі, відправляється на його порятунок. Дорогою вона заручається підтримкою різноманітних добрих істот. Чого вартий один гігантський ведмідь, покритий золотою бронею, та володарки холоду – відьми.

Кадр з фільму.

«Крабат – учень чаклуна»

Сирота Крабат разом зі своїми двома друзями мандрує Німеччиною, поки одного разу, піддавшись заклику зі сну, він не йде від них на старий млин, який виявляється будинком таємничого чоловіка та його одинадцяти підмайстрів. Майстер бере Крабата до себе в учні, але спеціалізується цей вчитель на чорній магії.

Кадр з фільму.

«Ерагон»

Простий син фермера, випадково знаходить яйце дракона і вирушає у повну небезпек пригоду, під час якої до нього приходить розуміння того, що саме йому судилося покласти край правлінню злого короля.

Кадр з фільму.

«Місто Ембер: Втеча»

На планеті сталася катастрофа, яка практично знищила все людство. Деяким людям вдалося вижити. Вони спустилися жити під землю. За підрахунками вчених вони зможуть знову вийти до сонячного світла через двісті років і залишили інструкції подальших дій.

Інструкції передавалися з покоління в покоління мерів міста, проте були втрачені. Одного дня ресурси підземного міста почали закінчуватись, але новий мер не поспішає шукати документи і рятувати своїх городян. Дівчина Ліна і її друг Дун випадково знаходять інструкції і, не дивлячись на погрози мера, вирішують взяти в свої руки порятунок жителів.

Кадр з фільму.

«Я вбиваю велетнів»

Світ велетнів існує і він загрожує людству. Тільки Барбара Торсон має можливість його бачити. Однак інші люди зовсім не вірять дівчині. Щоби захистити людство і своїх близьких, Барбара готова піти на будь-який ризик. Навіть оголосити війну велетням.

Кадр з фільму.

«Міст в Терабітію»

Учень п'ятого класу не має друзів і живе у віддаленому від міста домі. Але одного разу в сусідньому будинку поселяється нова однокласниця Леслі, яка в перший же шкільний день відбирає у нього звання найшвидшого бігуна. Але незважаючи на це, між ними зав'язується дружба. Вони знаходять вигаданий фантастичний світ за своїми будинками. Ім'я йому Терабітія. Незважаючи на те, що цей світ знаходиться тільки в їх головах, вони після школи і до пізнього вечора проводять там весь свій час.

Кадр з фільму.

«Позамежжя»

Коли голлівудський каскадер опинився в лікарні після невдало виконаного трюку, він почав розважати себе і п'ятирічну дівчинку, яка лежить в палаті разом з ним, твором оригінальної казки. Йому не хочеться жити після того, як наречена кинула його в такому стані, але на допомогу приходить його сусідка.

Кадр з фільму.

«Зоряний пил»

В одному маленькому англійському селищі живуть мешканці, які вже багато років не виходять за стару цегляну стіну. Але якось десь дуже далеко, за стіною, падає зірка, і молодий юнак Тристан Торн обіцяє своїй дівчині подарувати її на честь майбутнього весілля. На нього чекають неймовірні пригоди та зустріч з різними персонажами – злими і підступними відьмами, нащадками могутнього короля, капітаном піратського повітряного корабля, а також він знайде своє справжнє кохання.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: