Львів'ян просять взяти на перетримку собак із ЛКП «Лев», який зачиняють на карантин

тварини. собаки
фото з архіву редакції.

З 1 січня у ЛКП «Лев» стартує плановий щорічний карантин, тому небайдужих львів'ян просять взяти на тимчасову перетримку чотирилапих.

Про це розповів в.о. директора комунального підприємства Андрій Пінчук.

Карантин з його слів запроваджують до 14 січня.

Це потрібно тому, що у нас впродовж року проходить через підприємство величезна кількість тварин, які можуть бути переносниками різних інфекцій. Відповідно, потрібно провести потужну дезінфекцію», - пояснює він.

І додає, що під час карантину ЛКП «Лев» буде продовжувати здійснювати виїзди по ургентних випадках, зокрема, коли собака вагітна або тічкуюча, травмована тварина, або тварина, яка здійснила покус – така тварина має бути відловлена для карантину.

«Жодна травмована тварина не буде випущена на вулицю, тому що вона не виживе. Всі тварини під час карантину будуть віддані на перетримку або ж залишаться на підприємстві у тих приміщеннях, де ми будемо почергово проводити дезінфекцію. Також ми обов’язково будемо виїжджати на відлов тварин, які є потенційно господарськими, але втекли, до прикладу, якщо злякались феєрверку. Це важливо, аби допомогти волонтерам швидше знайти тварин», - говорить Андрій Пінчук.

На підприємстві нині перебуває близько 50 тварин. ЛКП «Лев» працює за принципом, що тварини перебувають у нас впродовж 21 дня, після того тварина відпускається на вулицю, незалежно від пори року. Тварина повинна бути випущена, тому що ми не є притулком, ми є ветеринарно-стерилізаційним центром.

З початку року на ЛКП «Лев» пройшли ветеринарні процедури 1206 безпритульних та понад 6000 господарських тварин. Тут провели сотні ветеринарних оглядів та процедур - вакцинація, чіпування, переливання крові, операції тощо. Питання чистоти та стерильності є пріоритетними для підприємства.

Також працівники закликають небайдужих львів’ян придивитися до тварин на сайті lkplev.com та взяти когось собі в сім'ю або на перетримку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: