Українські перевізники втрачають мільйони євро через польські ковід-обмеження

630_360_1513750934-4325
Фото ілюстративне\з відкритих джерел.

Сотні вантажівок застрягли на українсько-польскому кордоні. В обидва боки вилаштувалися кілометрові черги, бо поляки почали тестувати на коронавірус міжнародних перевізників.

Раніше для проїзду було достатньо сертифікату про вакцинацію. Відео того, що відбувається на кордоні, показав співвласник групи логістичних компаній «ZAMMLER» Віктор Шевченко.

Якщо зазвичай на пунктах пропуску стояли щонайменше день, тепер терміни будуть вдвічі більше. А недоотриманий прибуток з однієї фури перевізники уже оцінюють у мінімум 400 євро на добу. І щодня вантаж, котрий не доїхав до Європи, буде збільшуватись, говорить Шевченко.

Активні перевезення триватимуть ще тиждень. Далі – починаються свята. Вантажі можуть застрягнути й будуть накопичуватись. А графіки доправлень змістяться на 2-3 тижні. Причому постраждає не лише Польща, бо це ворота до 15-ти країн, зокрема Німеччини та країни Бенілюксу, повідомляють у компанії.

Та незабаром наш експорт може зупинитися не на добу, а взагалі назавжди, переконують вітчизняні автоперевізники.

Бо затримки на кордоні – не єдина перешкода. В українських логістичних компаній достроково закінчилися річні європейські дозволи. А 95% експорту та імпорту між Україною і країнами Євросоюзу – робота саме автоперевізників. Кількість цих документів така мізерна, що неможливо забезпечити увесь товаропотік – 80% дозволів по 13-ти країнах закінчилися ще до 1 жовтня. І така картина спостерігається вже третій рік поспіль.

У далекобійників нема перепусток до Польщі, Угорщини, Румунії. А тільки через них можна потрапити до 20-ти країн ЄС. Тож наші товари буквально заблоковані всередині країни. А якщо й виїжджають, то завдяки іноземним транспортникам, чиї послуги коштують втричі дорожче. Так в Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України підрахували: українські компанії втрачають через цю блокаду мільйони євро.

«Втрати нашого експорту торік сягнули приблизно 130 мільйонів євро. Йдеться саме про той період, на який дозволів не вистачило», – говорить радник президента АсМАП Костянтин Савченко.

Нині українські перевізники та експортери підготували колективного листа до Міністерства інфраструктури, ВР, митної та прикордонних служб. Вимагають діалогу між Україною та Польщею на міждержавному рівні, аби проблему таки вдалося зрушити з місця.

Нагадаємо, з 15 грудня вступили в силу зміни щодо перетину кордону для громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України).

Під час перетину кордону, крім сертифіката про вакцинацію, громадяни мають надати результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест було зроблено.

Ці обмеження не стосуються лише дітей, які навчаються у Польщі або сусідніх країнах та їх опікунів, які їх супроводжують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: