Чи можливе запровадження в Україні воєнного стану, — РНБО

війна
Фото з відкритих джерел.

Нині в Україні немає жодних підстав запроваджувати воєнний стан.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю «Апострофу».

Він каже, що не хоче лякати українців з цього приводу й запевнив, що відповідні рішення ухвалюватимуться в залежності від обставин у країні.

«Сьогодні я можу сказати, що таких обставин немає. А якщо вони завтра з'являться, то відразу будуть ухвалені відповідні рішення, ніхто не буде з цим зволікати. Такої ситуації, яка відбувалася у 2014 році, коли військові не захищали свою країну - такого точно не буде. Усі чітко діятимуть згідно зі своїми інструкціями, згідно зі своїми повноваженнями, зважаючи на те, що на сьогодні має відбуватися», - запевнив він.

Також він підтвердив збільшення військової присутності РФ поблизу українського кордону, проте воно «не дуже критичне».

«Ми ясно розуміємо, що знаходиться в радіусі 200 км від нашого кордону, саме кордону, а не лінії зіткнення з Російською Федерацією. Ми ясно розуміємо, що знаходиться на відстані до 400 км від нашого кордону, ми розуміємо, що це за угруповання, їхню кількість, знаємо, чим вони оснащені. У нас це все під контролем, і ми щодня отримуємо інформацію від відповідних інституцій щодо цього. Сьогодні такої небезпеки ми не бачимо», - додав він.

Данілов також заявив, що Україна не планує звільняти окупований Донбас військовим шляхом через великі втрати, до яких може призвести подібна операція.

Нагадуємо, 11 листопада аторитетне видання Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України. Водночас у Москві це заперечили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: