Півтора мільйони українців вже отримали тисячу за вакцинацію

тисяча

Вже 1,5 мільйона вакцинованих українців отримали по 1000 грн у межах державної програми «єПідтримка».

Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, передає Укрінформ.

З його слів, нинв вже опрацювали 3,5 млн заявок, які вже передали на оплату.

«З яких 1,5 млн громадян вже отримали кошти відповідно, цей платіж відбудеться або завтра, або післязавтра, залежно від технічних деталей, з яких частина піде вже на компенсацію раніше виплачених коштів, а частина — на прямі платежі банку» - сказав Шурма.

І додав, що є низка банків, які здійснюють виплати за рахунок своїх коштів, а потім отримають компенсацію від держави, а є низка банків, які просто транзитують кошти, які виплатить держава.

Кошти на віртуальну картку в межах програми «єПідтримка» мають надійти упродовж 10 днів після подання заявки.

Щоб отримати гроші під час першого етапу виплат, треба подати заяву з 19 до 29 грудня.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що кожен вакцинований громадянин України отримає ці виплати, навіть якщо у нього немає смартфона або банківської картки.

«Просто пріоритет на цифрову послугу, цифрову карту. Ми очікуємо, що практично усі банки будуть імітувати і банківську карту... Врешті-решт, навіть ті, хто не зможе отримати пластикові картки, думаю, ближче до кінця наступного року будуть передбачені абсолютно традиційні способи отримання цієї допомоги», - сказав він.

Нагадуємо, з 19 грудня, в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка» з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19. Виплату зможе отримати тільки громадяни України, які досягли повноліття та мають обидва обов'язкові щеплення проти коронавірусу (якщо це вакцина Johnson & Johnson, то достатньо однієї).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: