Польща змінила правила в'їзду для українців

локдаун польща

17 грудня 2021 року Рада Міністрів Республіки Польща ухвалила зміни в порядку пропуску громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (зокрема і з України).

Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Зміни доповнили категорію осіб, яким для в’їзду до Польщі не потрібний негативний результат тестування. До них належать:

  • діти до 5 років;
  • особи, які здають випускні іспити у школах, ліцеях та вищих навчальних закладах, іспити, які підтверджують кваліфікацію професії, що проводять екзаменаційні комісії та опікуни цих осіб;
  • громадяни, які перетинають кордон в рамках виконання робіт (водії вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних суден, обслуговуючий персонал потягів, члени екіпажу морських суден, особи, які працюють у медичних закладах).

Нагадуємо, з 15 грудня 2021 року набради чинності зміни щодо перетину кордону для громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України).

При перетині кордону особи мають надати представникам прикордонної служби Польщі сертифікат про вакцинацію, а також результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест було зроблено.

Ця вимога не стосується учнів, які навчаються на території Польщі чи в сусідній країні та опікунів, що їх супроводжують, а також дітей, що відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: