Порошенка повторно викликають у ДБР

Порошенко
фото ілюстративне

Підозрюваного у держзраді і сприянні тероризму п'ятого президента Петра Порошенка повторно викликають до Державного бюро розслідувань.

Минулого разу, коли слідчі ДБР підійшли до Порошенка з повісткою про виклик, той проігнорував їх, сів у автівку і поїхав геть. Зараз експрезидент перебуває за межами України, повідомив заступник начальника департаменту з нагляду за органами держбезпеки Офісу генпрокурора Іван Кісілевич на брифінгу у понеділок, пише УП.

«Оскільки вказана особа, колишній президент України, сьогодні не прибула за викликом, ми направили повторний виклик на четвер 23 грудня 2021 року на 10 годину», – сказав Кісілевич.

За словами Кісілевича, у цей час буде вирішуватись питання вручення Порошенку клопотання про обрання запобіжного заходу. Який саме це буде запобіжний захід, наразі не визначено. Все залежатиме від поведінки підозрюваного і ризиків стосовно можливості його втечі.

Представник ОГП уточнив, що п'ятого президента викликають не на допит, а «для проведення різних процесуальних дій».

Нагадаємо, п’ятому Президенту України, нині народному депутату України, повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій.

Працівники ДБР у взаємодії зі СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: