Справа ТЕЦ Дубневичів залишилась в антикорупційному суді

антикорупційний суд
Фото з відкритих джерел.

Верховний суд залишив у Вищому антикорупційному суді другий епізод про привласнення природного газу НАК «Нафтогаз» Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ, власниками яких є брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Таке рішення 14 грудня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника Кушкової Наталії Миколаївни, яка діє в інтересах обвинуваченого про направлення матеріалів кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів залишити без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією НАБУ і САП, ексдиректор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та ексдиректор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк протягом 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, що належить НАК «Нафтогаз України», в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу.

Як встановили органи правопорядку, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (належить ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», власниками яких є нардепи Дубневичі), придбавши в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок».

Загалом, упродовж 2013-2015 років вказані особи заволоділи природним газом НАК «Нафтогаз України» в обсязі 308,34 мільйона кубічних метрів, що завдало матеріальної шкоди НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Нещодавно НАБУ оголосило нові підозри особам, яких вже обвинувачують у справі заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-України» Новороздільською та Новояворівською ТЕЦ. Цього разу їх підозрюють у тих же фактах заволодіння газом, але на меншу суму майже 730 млн грн. Цю справу також передали до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: