Світовий банк надав Україні позику

світовий банк

Виконавча рада Світового банку схвалила другу позику в розмірі 300 мільйонів євро для формування політики відновлення економіки України.

Про це повідомляється на сайті банку.

Ці кошти будуть використані для підтримки реформ, які є критично важливими для економічного відновлення та зростання країни, а також для пом’якшення впливу пандемії COVID-19.

Основні реформи, підтримані позикою, включають:

  • сприяння демонополізації економіки та зміцнення антикорупційних інституцій;
  • зміцнення ринку землі та ринку кредитів, включаючи розширення можливостей для дрібних фермерів отримати фінансування;
  • посилення системи соціального захисту людей похилого віку для пом’якшення наслідків пандемії COVID-19.

«За умов високого рівня вразливості економіки, в Україні триває повільне та нестійке відновлення після потрясіння внаслідок COVID-19. Ми сподіваємося, що ця позика надасть необхідну підтримку тим реформам, які спрямовані на сприяння сильнішому та інклюзивнішому відновленню», – сказав Аруп Банерджі, Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи. – Світовий банк вітає значні кроки, які уряд зробив для просування історичної земельної реформи, зокрема у сфері посилення прозорості функціонування ринку землі та розширення можливостей для дрібних фермерів отримати доступні кредити. Ми сподіваємося, що ці реформи допоможуть підвищити рівень життя і близько 4,6 мільйони дрібних землевласників в Україні зможуть отримати справедливу віддачу від свого найціннішого активу та інвестувати в нього».

Ця позика є другою з двох операцій, які спрямовані на політику економічного відновлення. Перший кредит у розмірі 350 мільйонів доларів США було схвалено в червні 2020 року для підтримки початку земельної реформи та допомоги українському уряду у забезпеченні зростання аграрного сектору та інвестицій у сільське господарство. Найбільш вразливі частини населення також мають бути захищені від економічних потрясінь, спричинених пандемією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: