З початку року СБУ викрила понад сто угруповань, які підробляли covid-документи

0bae0c667e724a21161c66dfdfc7aa2a

За одинадцять місяців нинішнього року Служба безпеки України ліквідувала понад сто угруповань, які підробляли COVID-сертифікати та довідки про негативні результати ПЛР-тестів.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

«За матеріалами СБУ понад 40 організаторам злочинних схем повідомлено про підозру. Серед них й іноземці, причетні до збуту довідок про негативні результати ПЛР-тестів», — ідеться у повідомленні.

За даними досудових розслідувань, ділки створювали розгалужені мережі осередків у різних регіонах України, що дозволяло їм отримувати щомісячні прибутки у десятки мільйонів гривень.

Встановлено також факти внесення недостовірних відомостей до електронних медичних реєстрів.

У ході спецоперацій у Києві, Львівській та Рівненській областях співробітники СБУ нейтралізували три розгалужені мережі із продажу підроблених медичних документів.

Зловмисники виготовляли фальшиві свідоцтва про вакцинацію та довідки про результати ПЛР-тестів. Також вони підробляли COVID-документи, нібито видані іноземними медустановами.

Своїх клієнтів фігуранти шукали на спеціально створених інтернет-платформах, а також через власні зв’язки у медичних закладах і туристичних фірмах.

У Чернігові викрили одну схему виготовлення фальшивих міжнародних свідоцтв про вакцинацію. Щомісяця ділки обслуговували більш як пів тисячі осіб, які планували виїзд за кордон.

У Харкові та Івано-Франківську співробітники СБУ ліквідували злочинні схеми, організовані власниками туристичних фірм. До пакетів документів для виїзду за кордон вони пропонували клієнтам фейкові довідки про негативний результат ПЛР-тестування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: