Львівські хірурги видалили 11-кілограмову пухлину в животі пацієнта

269782956_2459235350878589_4560821138697876720_n
Фото: перше територіальне медичне об'єднання

У Львові лікарі видалили гігінтську пухлину в животі 24-річного пацієнта. Операція тривала п'ять годин.

Про це повідомляють у пресслужбі Першого територіального медичного об'єднання Львова.

«Про пухлину в животі 24-річний правоохоронець Святослав дізнався у переддень весілля. Це було рік тому. Відтоді молода родина з проханням допомогти обійшла не один медзаклад. Однак на операцію через величезний розмір пухлини ніхто не наважувався. Рік вона тиснула на внутрішні органи, як наслідок - до нашої лікарні швидкої медичної допомоги Святослав потрапив вже у вкрай важкому стані. З гострим болем в животі з Червонограда його доправила швидка», - йдеться в повідомленні.

У Святослава виявили перитоніт — це запалення черевної порожнини, одразу два абсцеси, тобто, загноєння, а також розрив тонкої кишки.

Обирати лікарям не доводилося, адже операція — це уже було питанням життя чи смерті. Хірургічне втручання тривало 5 годин. Щоб врятувати пацієнта, гігантську пухлину йому видалили разом з трьома метрами тонкої кишки та одним метром товстої. Це був вимушений крок.

Операція минула успішно. Але на цьому випробування Святослава не завершилися, додають у медики.

«Згодом результат гістологічного дослідження показав: пухлина — злоякісна. Це означає, що попереду у чоловіка тривале лікування. Ми бажаємо Святославу, аби шлях до одужання був максимально швидким. І щоб його мрії стати батьком і дочекатися онуків стали реальністю», - кажуть у лікарні.

І зазначають, що нині онкологія товстої кишки – другий найрозповсюдженіший різновид пухлин, від якого щороку в світі передчасно йдуть з життя приблизно 700 тисяч людей. На початкових етапах хвороба протікає безсимптомно. Тому вчасно діагностувати захворювання можна лише завдяки регулярним плановим медичним обстеженням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: