Освітяни пікетували Львівську облраду

fd5196cc3f6308ba8d8e74bb49a0249c

Працівники закладів освіти прийшли під стіни Львівської облради, вимагаючи не зменшувати фінансування галузі.

Нагадаємо, минулої п’ятниці бюджетна комісія ЛОР вирішила скоротити так звані утриманські видатки на заклади, що фінансуються з обласного бюджету, зокрема освітні.

Об’єднання профспілок виступило з вимогою провести позачергове засідання бюджетної комісії ЛОР, щоб повернути видатки для закладів освіти, а також винести на сесію ЛОР проєкт рішення «Про обласний бюджет Львівської області на 2022 рік» в обсягах видатків для закладів освіти не менше, що передували рішенню бюджетної комісії 17 грудня 2021 року.

«Зменшення фінансування стане катастрофічним для закладів освіти – неминуче призведе до скорочення працівників, зменшення їх заробітної плати, погіршення умова праці та можливих проблем з постачанням і оплатою за енергоносії», – йшлося в заяві профспілки освітян.

Водночас, вчора голова облради Ірина Гримак заявила, що запропонувала головам фракцій повернути видатки на освіту.

Також відбулося позачергове засідання бюджетної комісії ЛОР, на якому прийняли рішення повернути 267 млн грн на утримання закладів освіти Львівщини.

Попри це, освітяни сьогодні вийшли на пікет. Вони вимагали, щоб представники облради гарантували їм, що фінанансування освіти не зменшиться.

«Можу запевнити, що кошти на освіту залишаються у бюджеті. І я сподіваюся, що усі депутати одноголосно підтримають цю пропозицію. Тобто фінансування буде продовжене протягом усього 2022 року в повному обсязі. Також ми поставили завдання провести аудити та будемо відшуковувати кошти, які необхідні для вкладення капітальних видатків. Мова йде про обладнання, ремонти», – заявила виступаючи перед освітянами Ірина Гримак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: