Стартувала Х чергова сесія Львівської обласної ради восьмого скликання

241805438_498169328172904_4998940706680958147_n

У вівторок, 21 грудня розпочала роботу Х чергова сесія Львівської обласної ради. Депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих у російсько-українській війні, борців за незалежність України.

У вівторок, 21 грудня розпочала роботу Х чергова сесія Львівської обласної ради.
Депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих у російсько-українській війні, борців за незалежність України.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак побажала депутатам злагодженої та виваженої роботи під час бюджетної сесії. Вона наголосила, що особливістю обласного бюджету Львівщини 2022 є зважений підхід до видатків комунальних установ і закладів, що фінансуються з обласного бюджету і призначення фінансування для проведення аудитів установ галузей медицини й освіти з метою отримання висновків щодо видатків з обласного бюджету.

«Освіта, медицина, ремонт доріг та культура - основні пріоритети обласного бюджету Львівщини у 2022 році. Планується, що бюджет області наступного року становитиме понад 6,2 мільярда гривень», - зазначила Ірина Гримак.

Вдвічі більше, ніж цього року - 432 мільйони гривень - з обласного бюджету депутати планують у 2022 році витратити на оплату за газ і тепло для комунальних установ. Ще понад 1,5 мільярди скерують на обласні цільові програми. Зокрема, депутати планують затвердити 4 нові програми, наприклад «Цифрова Львівщина» та програму підтримки розвитку транспорту і зв'язку.

Впродовж сесійного засідання депутати голосуватимуть за зміни до обласних програм на 2022 рік та за впровадження нових програм, запропонованих комісіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: