Єврокомісія обмежила термін дії цифрових Covid-сертифікатів

єс
Фото ілюстративне

Європейська комісія ухвалила рішення обмежити термін дії цифрових COVID-сертифікатів 9 місяцями від дня завершення первинного курсу вакцинації авторизованими в ЄС препаратами.

Про це заявив речник Єврокомісії Кристіан Віганд на брифінгу у Брюсселі, пише Укрінформ.

«Європейська комісія сьогодні ухвалила правила щодо цифрових COVID-сертифікатів, що встановлюють їх чинність на період 9 місяців, якщо точніше - 270 днів, з метою забезпечення свободи подорожей у межах ЄС. Визначений та єдиний період чинності сертифікатів вакцинації гарантує кращу координацію із забезпечення свободи руху,… що важливо для нормального функціонування спільного ринку», - наголосив речник ЄК.

За його словами, Єврокомісія також запровадила нові правила для кодування сертифікатів вакцинації. Це має забезпечити відмінність сертифікатів, що видавалися після первинного курсу вакцинації, і документів, що засвідчують отримання додаткової, «бустерної» дози вакцини.

Нові правила почнуть діяти з 1 лютого 2022 року. На практиці це означає, що системи електронного розпізнавання позначатимуть як «прострочені» сертифікати, що засвідчують завершення первинного курсу вакцинації більше ніж за 9 місяців до дати поїздки. Країнам-членам рекомендовано вжити всіх необхідних заходів для проведення бустерної вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: