Депутати хочуть викупити і передати громаді стадіон «Торпедо»

Torpedo_Stadium,_Lviv

Благодійний фонд «Громада і справедливість» уклав з банком «Львів» договір про викуп стадіону «Торпедо».

Про це під час пресконференції розповіли засновники фонду – депутат Львівської міської ради Сергій Івах та депутат Львівської обласної ради Віталій Свіщов.

Як розповів Сергій Івах, благодійний фонд був заснований у липні.

«Метою створення цього фонду був викуп стадіону «Торпедо». Результатами перемовин з банком 13 грудня був підписаний договір купівлі-продажу стадіону за 7,5 млн. грн. За умовами цього договору потрібно було зробити перший платіж – 500 тис.грн», - розповів Сергій Івах.

За його словами, обоє депутатів-засновників внесли до фонду по 300 тис.грн власних коштів. З цієї суми і був зроблений перший платіж.

«За умовами договору, банк «Львів» дає нам розтермінування на виплату 7 млн. грн до 14 червня 2022 року. Також у договорі зазначено, що благодійний фонд взяв на себе зобов’язання, що після набуття права власності цільове призначення нерухомості та земельної ділянки не буде змінене. Ця умова також буде включена в майбутні договори щодо відчуження стадіону. Ми також гарантуємо, що після того, як благодійний фонд збере кошти і викупить стадіон, за кілька днів після реєстрації права власності за благодійним фондом, цей стадіон буде подарований громаді міста», - запевнив Сергій Івах.

Відтак, депутати оголошують збір коштів на виплату всієї суми викупу. Реквізити обіцяють оприлюднити найближчим часом. Кожен, хто перерахує кошти на викуп стадіону, отримає сертифікат про свою участь у цій справі, а прізвища благодійників оприлюднять.

«Кожна людина зможе відчути себе власником цього стадіону, незалежно від того яким буде її внесок до благодійного фонду. Тому велике прохання усіх долучитися до цієї доброї справи. Це важливо зробити якнайшвидше, бо за моєю інформацією кілька місяців тому були активні намагання викупити стадіон з боку приватних структур. На щастя банк визначився, що стадіон має бути саме комунальним. Якщо ми будемо бачити, що наближається термін виконання договору а грошей  зібрано недостатньо ми ще внесемо власні кошти, але стадіон буде викуплений і подарований місту», - наголосив Сергій Івах.

Він додав, що після цього ЛМР повинна в найближчі два роки виділити кошти на його реконструкцію, проєкт якої вже готовий.

«Кошти на реконструкцію в сумі 8 млн.грн мали б бути передбачені у бюджеті розвитку, який ми завтра повинні затвердити. Також є державні програми щодо  реконструкції спортивної інфраструктури. Ми можемо додатково отримати фінансування з державного бюджету», - розповів Сергій Івах.

Нагадаємо, зараз власником споруд стадіону «Торпедо», що на вулиці Золотій є банк «Львів». При цьому земля під спорудами, а це (2,6 га) є власністю міста. ЛМР вже кілька років намагається викупити стадіон, але не може дійти згоди з банком щодо вартості майна. Зокрема міська рада не погоджується з вартістю 7,5 млн грн,

«Я не погоджуюся, що ті ворота, бігові доріжки, огорожа, вартують цієї суми але  є право приватної власності на об’єкти нерухомого майна. На жаль міська рада програла суд щодо правомірності реєстрації права власності і не оскаржувала це рішення. Ми в цій ситуації нічого за всі ці роки не могли зробити», - пояснив Сергій Івах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: