Місяць ходила зігнута навпіл: львівські лікарі допомогли пенсіонерці (відео)

8-2
Фото ілюстративне\з відкритих джерел.

76-річна пані Римма місяць ходила зігнута навпіл, а а завдяки операції, яку провели львівські лікарі, змогла нарешті розігнути спину.

Про це повідомляє Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова.

Легкі болі в попереку активна пані Римма вперше відчула рік тому, але тоді не надала їм значення. За півроку болі посилилися. Жінка пішла до лікарів, однак ані медикаменти, ані навіть курс фізіотерапії не дали жодного ефекту. У вересні пані Римма, яка навіть на пенсії працювала і пішки ходила на роботу, змушена була звільнитися, бо не могла вийти з дому. Розігнути спину уже було не сила. Причина - стеноз каналу хребта.

Стеноз каналу хребта розвивається у віці 50+, адже через вікові зміни канал стає надто вузький і нервові структури зазнають зовнішнього стискання. Перші ознаки захворювання - це біль у зоні попереку та поява кульгавості.

Хворобу можна підлікувати на початках і уникнути оперативного втручання. Для цього варто вчасно звернутися до лікаря для того, аби встановити правильний діагноз. На жаль, пані Римма пішла до лікарів запізно і у її випадку іншого виходу, окрім як хірургічне втручання, уже не лишалося.

І от останній місяць, коли жінка уже почала пересуватися квартирою лише у зігнутому стані і то, не далі ніж 4 метри, вона вирішила - зважиться на операцію.

Її виконали спеціалісти 8-ї лікарні Першого територіального об'єднання Львова. Уже наступного дня після втручання пані Римма вперше за довгий час нарешті змогла розігнутися. А нині щаслива жінка пішла додому з у рівною спиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: