На пунктах пропуску перед святами можливі черги: прикордонники обіцяють додаткові наряди

20161230112538

Прикордонна служба Західного управління призначила додаткові наряди на пунктах пропуску, де прогнозують великий наплив пасажиро-транспортного потоку.

Про це під час брифінгу розповів заступник начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління підполковник Віктор Сампір.

За його словами, на відміну від попереднього року, коли потік в пунктах пропуску через карантин зменшився майже в 7 разів, цьогоріч він зростає щомісяця.

«Оскільки ми знаємо, що перед святами в нас йде потік на в’їзд в Україну, ми призначаємо додаткові прикордонні наряди на точки пункту пропуску, де спостерігається великий наплив транспорту. По завершенню свят точно так само буде перенаправлення наших сил та засобів: прикордонних нарядів по перевірці документів, оглядів транспорту, щоб зумовити комфортний перетин кордону подорожуючим на виїзді з України», - розповів Віктор Сампір.

За словами начальника відділу організації прикордонного контролю Львівського прикордонного загону підполковника Івана Барана, після новорічних свят зазвичай в пунктах пропуску на ділянці Закарпаття, зокрема в «Чоп (Тиса)», «Ужгород-Вишнє Нємецьке» багато українців виїжджають до країн ЄС на відпочинок та гірськолижний туризм, тому відбувається велике накопичення транспортних засобів в цій ділянці.

Щодо Львівщини, то, у період з 10 по 12 грудня через пункти пропуску в нашій області до України в’їхало 54 тисячі осіб, а з 17 по 19 грудня вже понад 79 тисяч. Найбільше навантаження на зимові свята припадає на такі пункти пропуску як: «Шегині», «Рава-Руська», «Краківець».

«Натомість громадяни забувають, що менш завантаженими є пункти пропуску «Смільниця», «Грушів» та «Угринів». Зараз у порівнянні з листопадом транспортний потік, що перетинає кордон в грудні зріс на 10 тисяч і складає 80 тисяч, а пасажиропотік - 330 тисяч громадян», – розповів Іван Баран.

Він додав, що перетнути кордон можна і потягом «Інтерсіті», який курсує зі Львова, Одеси та Києва до міст Польщі.

«Можу сказати, що у цих поїздах завантаження мінімальне. Тому у такий спосіб можна перетнути кордон без затримок», – розповів Іван Баран.

Також зростання пасажиропотоку на кордоні з Польщею прогнозують і після зимових свят.

Тим часом прикордонники продовжують виявляти сертифікати вакцинації. Як розповів Іван Баран, у листопаді та грудні їх було виявлено 130.

Загалом, за 11 місяців цього року на пунктах пропуску (від республіки Білорусь до республіки Молдова) виявили: на 55% більше підроблених паспортних документів, вдвічі більше чужих документів, на 34% більше недійсних паспортних документів

У ДПС також нагадують, що в дію вступили зміни щодо пропуску іноземців. Так, з 3 грудня Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію терміном в 14 днів для осіб, які повернулись із країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу «Омікрон». Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: