Регулятор підвищив тарифи обленерго на 10-20%

c837671-690----------

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила тарифи на розподіл електричної енергії та на послуги постачальників універсальних послуг на 2022 рік.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні регулятора 17 грудня, повідомляє ExPro.

У підсумку тариф на розподіл, з урахуванням RAB-стимулювання, для споживачів 1-го класу напруги зріс в середньому на 21%, для 2-го класу — на 11,5%.

Тарифи на розподіл електроенергії для ОСР, що розраховані за методом «Витрати+», для споживачів 1-го класу напруги зросли в середньому на 12,4%, для 2-го — на 5,18%.

Найбільше зріс тариф на послуги ПУП для «Херсонської обласної ЕК» — на 25%, та для «Хмельницькенергозбут» — на 22%. Водночас, на 12,3% зменшився тариф на послуги ПУП для «Дніпровських енергетичних послуг».

Нагадаємо, рік тому НКРЕКП вперше встановила тарифи для 25 операторів систем розподілу на 2021 рік із урахуванням стимулюючого тарифоутворення (RAB-тарифи).

Після застосування нової методики тарифи обленерго зросли в середньому на 15,9% для 1-го класу напруги та на 32,6% – для 2-го класу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: