Тисячу за вакцинацію видаватимуть ще 13 банків

гроші
фото ілюстративне

Оформити картку для отримання 1000 гривень за програмою «єПідтримка» можна у шести банках, а ще тринадцять банків перебувають на стадії підключення.

Про це під час пресконференції 22 грудня сказав віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«На сьогодні до програми підключено шість банків. Це А-Банк, Альфа-банк, ПриватБанк, Укргазбанк, monobank та Ощадбанк. І наразі 13 банків ще у процесі підключення», — розповів він.

І додав, що з моменту запуску програми «єПідтримка» заявку на отримання коштів у застосунку «Дія» подали 4,5 млн українців.

За словами віцепрем’єра, Мінцифри розробило максимально простий алгоритм подачі заявки, який є зрозумілим для громадян з низьким рівнем цифрової грамотності.

Федоров зазначив, що деякі банки планують видавати фізичні картки для нарахування коштів за програмою. Завдяки цьому, ті громадяни які не мають в телефонах функції безконтактної оплати та не хочуть купувати онлайн, зможуть також використати нараховані гроші.

Також планується, що ліки за цю тисячу можна буде купувати онлайн.

«Точно можна буде фізично в аптеках купити, щодо онлайн, зараз ми працюємо, як зробити так, щоб не було зловживань. Але я думаю, що будуть максимально відкриті можливості для людей старшого віку», — розповів Федоров.

Як повідомила під час брифінгу перша віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко, українці за програмою «єПідтримка» вже витратили понад 200 мільйонів гривень.

Вона зазначила, що наразі ця програма реалізується через додаток «Дія», однак планується, що в ІІ-ІІІ кв. 2022 року українці зможуть подати заявки і в офлайн режимі. Програма «єПідтримка» буде діяти впродовж всього наступного року.

«Гроші, які люди отримають на свою картку, можна буде витратити протягом 4 місяців з дня отримання цих коштів», — сказала Свириденко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: