Облрада виділила на доплати чиновникам ЛОДА 47 мільйонів гривень

29ca527160d3dfb2c3961a796667acdf

Депутати обласної ради погодили Програму покращення якості надання публічних послуг органами виконавчої влади на 2022 рік.

Програму підтримали 60 депутатів.

Вона передбачає фінансування 60 млн грн з обласного бюджету. Йдеться про доплати чиновникам ЛОДА з обласного бюджету, зокрема, премії.

Згідно з пояснювальною запискою, прийняття програми допоможе підвищити ефективність роботи працівників, зміцнити кадровий потенціал шляхом покращення умов оплати праці, підвищити рівень оперативності роботи органів виконавчої влади обласної ланки.

Також у записці наголошується, що низький рівень заробітної плати державних службовців упродовж останніх років спричинив велику плинність кадрів.

«За 11 місяців 2021 року в апараті та структурних підрозділах облдержадміністрації цей показник перевищив 12%. Але завдяки реалізації Програми він зменшився порівняно з минулим роком на 2-3 відсоткові показники», – йдеться повідомленні.

Відтак, із загальної суми 60 млн грн, 47 млн грн скерують на премії чиновникам ЛОДА, а решту 13 млн грн – на придбання автомобілів, комп'ютерів та ремонти приміщень ЛОДА.

Як розповів заступник директора департаменту фінансів ЛОДА Іван Нос разом із преміями з обласного бюджету середня зарплата працівників парату ЛОДА становитиме близько 17,6 тис. грн.

У 2021 році на премії чиновників облдержадміністрації скерували більше коштів – 56 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: