В Україні перерахували ціни на цитрусові

qwz0j7mfb9mjs7yz
Фото з відкритих джерел

У порівнянні з листопадом нинішнього року, в грудні найбільше в ціні впали апельсини – в середньому вони подешевшали на 8,47 грн.

В Україні подешевшали цитрусові.

У листопаді середня ціна на апельсини становила 41,4 грн/кг. У грудні ж вона опустилася до 32,93 грн/кг, пише Обозреватель, посилаючись на статистичні дані.

Також стали дешевшими і апельсини преміум. Минулого місяця їх продавали по 51,75 грн/кг – а в грудні ціна впала до 48,25 грн/кг.

Мандарини за місяць подешевшали на 6,64 грн/кг. у грудні їх ціна становить 31,29 грн/кг, тоді як у листопаді вона була на рівні 37,93 грн/кг.

З іншого боку, мандарини Клементин, навпаки, подорожчали. Раніше їх продавали по 63,34 грн/кг, а в грудні вони будуть коштувати 67,25 грн/кг. тобто, зростання склало 3,91 грн/кг.

Лимони також подешевшали – на 5,95 грн/кг. Середня ціна по Україні за кілограм лимонів у листопаді становила 33,67 грн. До грудня ж цінник обвалився до 27,72 грн/кг.

Україна наростила ввезення цитрусових. Українці почали споживати більше цитрусових, зокрема, мандаринів та апельсинів. За останні 5 років імпорт цих фруктів в країну збільшився в 1,5 разу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: