Камери на кожному будинку: у Львові затвердили відразу дві безпекові програми

kamery-vydeonablyudenyya-dlya-doma-effe

Депутати Львівської міської ради під час учорашньої сесії погодили програми - «Безпечне місто Львів» та «Безпека житлових кварталів».

Обидві програми передбачається суттєве збільшення кількості камер спостереження.

За словами секретаря ради Маркіяна Лопачака, програма «Безпечне місто Львів» розрахована на 5 років і передбачає цілу низку заходів як превентивного характеру, так і оперативного реагування.

«Один з основних напрямків – удосконалення системи відеоспостереження. За підрахунками правоохоронців, у Львові потрібно додатково встановити близько 5000 камер – і за рік це допоможе знизити злочинність практично у 5 разів. Ця річ є досить коштовною, тому запропонував колегам узаконити зобов’язання для забудовників – своїм коштом встановлювати камери відеоспостереження на кожній новій будівлі та підключати їх до міської системи. До речі, останні містобуди виконавчий комітет видавав уже з врахуванням цієї правки» - розповів Маркіян Лопачак.

Програма «Безпека житлових кварталів» на 2022-2025 роки, передбачає освітлення вулиць та встановлення відеокамер на житлових будинках.

Як пояснила співавторка ухвали, депутатка Уляна Пак, йдеться про: розширення мережі камер відеоспостереження; та підвищення якості вуличного освітлення. Перші 8 місяців триватимуть підготовчі роботи, а далі вже розпочнеться встановлення нових камер.

«Програма «Безпека житлових кварталів» є реакцією на тенденції, які зараз відбуваються в громаді, бо багато проектів громадського бюджету зараз сконцентровані саме на встановленні камер відеоспостереження у житлових кварталах, парках. Цією програмою передбачається інвентаризація тих камер, які становлені вже на житлових будинках, проведення промоційної кампанії для того, щоб зображення з камер, встановлених приватним коштом, включати до загальноміської системи відеоспостереження. Так само ми будемо працювати над освітленням наших дворів і встановленням нових камер, де є така необхідність чи побажання ОСББ, оскільки це буде відбуватися лише на умовах співфінансування 50% на 50%" – розповіла  Уляна Пак.

За словами депутата Романа Дуди, після того, як у мікрорайонах Рясне-1, Рясне-2 встановили майже 150 камер відеоспостереження, рівень злочинності за два роки знизився на 30%.

Програма передбачає такі заходи:

- визначення основних вимог до системи відеоспостереження на території житлових кварталів Львівської МТГ – до 1 березня 2022 року;

- реалізація промоційної кампанії для налагодження комунікації зі співвласниками багатоквартирних будинків, ОСББ, ЖБК, управляючими компаніями у частині переваг долучення існуючих камер відеоспостереження, встановлених приватним коштом до загальноміської системи відеоспостереження – до 1 серпня 2022 року;

- інвентаризація діючих камер відеоспостереження, встановлених приватним коштом на житлових будинках, котрі обслуговуються ОСББ, ЖБК, управляючими компаніями, та об'єктах нерухомості, що належать суб'єктам господарської діяльності – до 1 серпня 2022 року;

- проведення роботи щодо включення зображення з камер відеоспостереження, встановлених приватним коштом на житлових будинках, котрі обслуговуються ОСББ, ЖБК, управляючими компаніями, та об'єктах нерухомості, що належать суб'єктам господарської діяльності, до загальноміської системи відеоспостереження – до 1 вересня 2022 року;

- визначення місць для освітлення та встановлення камер відеоспостереження на умовах співфінансування Львівською міською радою для подальшого приєднання до загальноміської системи відеоспостереження – до 1 жовтня 2022 року;

- встановлення освітлення та камер відеоспостереження на умовах співфінансування Львівською міською радою для подальшого приєднання до загальноміської системи відеоспостереження – до 15 грудня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: