Львівська галерея мистецтв виклала у вільний доступ частину оцифрованої колекції

gal
фото ілюстративне

Також музей презентував проект «Тактильна екскурсія».

Про це пише Захід.нет.

Тактильна екскурсія» – це мобільна виставка, яка складається з дуже детальних макетів об'єктів архітектури та скульптури для незрячих та слабозорих людей. Зраз до неї входять тривимірнімоделі чотирьох туристичних пам’яток Львівщини – Олеського та Підгорецького замків, Палацу Потоцьких у Львові та Жовківської синагоги. Команда проекту оцифрувала будівлі методом 3D сканування та фотограмметрії. Моделі виготовлені шляхом фотополімерного 3D друку та доповнені супровідними матеріалами та анотаціями шрифтом Брайля.

Щодо «Цифрового архіву ЛНГМ», то він є онлайн-каталогом колекції творів Львівської національної галереї мистецтв імені БорисаВозницького. Із 24 грудня він з’явився у вільному онлайн-доступі. Усі фотографії зроблено у дуже високій роздільній здатності, тож користувачі сайту можуть роздивитись твори до найдрібнішого мазка.

Наразі оцифровано 1179 одиниць живопису, графіки, пластики. Усі вони докладно описані та розміщені на сайті. До колекції увійшли твори як з музейних експозицій, так і з фондів галереї.

Проекти реалізовано у співпраці Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, Громадської організації «17», громадської ініціативи MyFutureHeritage, за підтримки Українського культурного фонду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: