На Львівщині виділили 4,5 мільйона гривень на перевезення пільговиків

Страйк Автобус (14)
ілюстративне фото, з архіву редакції.

Депутати Львівської обласної ради під час учорашньої сесії погодили пілотну Програму підтримки та розвитку транспорту і зв’язку Львівської області на 2022 – 2025 роки.

Депутати Львівської обласної ради під час учорашньої сесії погодили пілотну програму підтримки та розвитку транспорту і зв’язку Львівської області на 2022 – 2025 роки.

Програма ухвалена, зокрема, для підтримки підприємств, які працюють у галузі пасажирських перевезень на Львівщині. 300 тис. грн фінансової допомоги з обласного бюджету скерують на стимулювання оновлення рухомого складу в галузі пасажирських автомобільних перевезень.

Як пояснила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, оскільки велику кількість своїх коштів перевізники витрачають саме на закупівлю рухомого складу, обласна рада запроваджує механізм відшкодування відсотків по пільгових кредитах на закупівлю транспорту.

«Одночасно необхідно провести інвентаризацію чинної мережі маршрутів, щоб з’ясувати, як відбуватимуться пасажирські перевезення в контексті появи 73 територіальних громад в області. Програм спрямована на розвиток галузі пасажирських перевезень Львівщини», - зауважила Ірина Гримак.

Пасажирські перевезення на Львівщині здійснюють 55 перевізників, які обслуговують 707 маршрутів, у тому числі 409 приміських і 298 міжміських внутрішньообласних. Загальна кількість автобусів, залучених до обслуговування маршрутів, становить 1359 одиниць.

Загалом на програму підтримки та розвитку транспорту і зв’язку Львівської області скерували 5 млн грн, з яких 4,5 млн грн передбачили для компенсації пільгового перевезення окремих категорій громадян транспортом загального користування та залізничним транспортом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: