На підтримку учасників АТО виділили понад 40 мільйонів гривень

29ca527160d3dfb2c3961a796667acdf

Депутати обласної ради погодили Комплексну програму соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2022 рік.

На 2022 рік фінансування цієї програми передбачено у розмірі 40 млн 977 тис. грн.

Як розповів керівник департаменту соціального захисту населення ЛОДА Роман Андрес, розробка програми велася на основі аналізу виконання програми за 2021 рік, яку вдалося реалізувати більш ніж на 96%.

«Окремі заходи програми співфінансували територіальні громади. Саме через це виникли частково затримки з виконанням. На наступний рік ми зберігаємо усі напрямки програми та пропонуємо додати напрямок соціально-професійної адаптації учасників АТО\ООС», - пояснив Роман Андрес.

Він також розповів, що представники департаменту проводять навчання для працівників соціальної сфери у територіальних громадах та наголошують на необхідності звертати увагу й максимально допомагати учасникам АТО/ООС, їхнім родинам, а особливо людям з інвалідністю.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак запропонувала налагодити співпрацю між департаментом соціального захисту населення та апаратом Львівської обласної ради в частині інформування мешканців Львівщини про соціальні заходи, виплати та можливості обласних програм через обласних депутатів.

«Про соціальні заходи та фінансування з програм варто детальніше інформувати депутатський корпус. Відтак депутати працюватимуть зі своїми виборцями, інформуватимуть громади про важливі ініціативи й можливості отримати підтримку, допомогу, послуги з реабілітації, адаптації, лікування або ж працевлаштування для наших військових», - акцентувала Ірина Гримак.

Як додав голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук, програму аналізували та вносили незначні зміни, але загальна сума фінансування не зменшилася.

«Програма виважена та проаналізована членами депутатської комісії. Видатки на Комплексну програму соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні та інші обласні програми свідчать про рівень соціального захисту в області. Тому він у жодному разі не зменшується», - пояснив  Микола Іщук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: