Новий рік: як святкують у світі

Happy_new_year!_(8332272701)
Фото з відкритих джерел.

У всьому світі культури вітають зміну календаря своїми унікальними новорічними традиціями.

Новий рік вже не за горами. Коли ви святкуєте його із сім'єю чи друзями, то точно маєте декілька традицій.

ІА Дививсь.info підготувала підбірку традицій новорічних святкувань у світі.

Великобританія 

Для удачі в новому році британці вірять, що першим гостем, який увійшов в парадні двері, повинен бути молодий темноволосий чоловік, що несе такі подарунки, як хліб (щоб бути ситим), сіль (щоб бути багатим) і вугілля (щоб бути у теплі).

Фото з відкритих джерел.

Японія

Ошогацу святкується в колі сім'ї, яка разом прибирає і прикрашає весь будинок. Природні прикраси, такі як соснові гілки, квіти сливи і бамбук, відіграють особливу роль в підготовці до святкування японського Нового року.

Фото з відкритих джерел.

Данія 

На знак дружби люди зберігають свій старий посуд, щоб розбити його об вхідні двері один одного. Жителі не прибирають його, а накопичують, щоб показати, у кого більше друзів.

Фото з відкритих джерел.

Китай

Щоб привабити щастя і удачу в Новому році, китайці фарбують свої вхідні двері у червоний колір. Загалом, напередодні Нового року Китай забарвлений в червоні кольори, з червоними пачками грошей для дітей, червоними дужками для подружніх пар і червоними ліхтариками.

Фото з відкритих джерел.

Пуерто Ріко

На додаток до прибирання своїх будинків, як це роблять японці, пуерторіканці прибирають все - машину, сад і навіть вулиці. У них також є практика викидати відра з водою з вікна, щоб покінчити з нещастями попереднього року.

Фото з відкритих джерел.

ПАР

Деякі південноафриканці, особливо жителі району Хіллброу в Йоганнесбурзі, виводять новорічне прибирання будинку на абсолютно новий рівень, вони вважають, що викидання старих меблів та побутової техніки з вікон висотних будівель допоможе зробити Новий рік яскравим.

Фото з відкритих джерел.

Фінляндія

У Фінляндії люди прогнозують прийдешній рік, заливаючи розплавлене олово в ємність з водою, а потім інтерпретуючи форму, яку метал набуває після затвердіння. Серце або кільце означають весілля, в той час як корабель пророкує подорож, а свиня заявляє, що їжі буде багато.

Фото з відкритих джерел.

Панама

Щоб відігнати злих духів і почати Новий рік з чистого аркуша, в Панамі прийнято спалювати опудала (муньекос) відомих людей, таких як телевізійні персонажі і політичні діячі. Зображення призначені для позначення старого року.

Фото з відкритих джерел.

Шотландія

Під час святкування шотландського Нового року в Хогманаї по всій країні практикується «перша опора». Перша людина, яка переступить поріг будинку в Новому році, повинна нести подарунок на удачу. Шотландці також проводять церемонії біля багаття, під час яких люди влаштовують парад, розмахуючи гігантськими вогняними кулями на жердинах, імовірно, символізують сонце, щоб очистити прийдешній рік.

Фото з відкритих джерел.

Філіпіни

Напередодні Нового року ви знайдете круглі фігури по всіх Філіппінах, які схожі на монети, що символізують процвітання в майбутньому році. Багато сімей виставляють купи фруктів на своїх обідніх столах, а деякі з'їдають рівно 12 круглих фруктів (виноград є найбільш поширеним) опівночі. Багато також носять горошок на удачу.

Фото з відкритих джерел.

Греція

Цибулину традиційно вішають на вхідні двері будинків на Новий рік грецьких домівок як символ відродження в Новому році. У день Нового року батьки будять своїх дітей, постукуючи їх цибулиною по голові.

Фото з відкритих джерел.

Італія

У італійців є традиція надягати червону білизну, щоб зустріти в Новий Рік. В італійській культурі червоний колір асоціюється з родючістю, і тому люди носять його під одягом в надії, що він допоможе їм завагітніти в прийдешньому році.

Фото з відкритих джерел.

Чилі

У Чилі новорічні меси проводяться не в церкві, а на кладовищах. Ця зміна обстановки дозволяє людям посидіти зі своїми померлими родичами і включити їх у святкування Нового року.

Фото з відкритих джерел.

Чехія

Чехи у Новий рік передбачають свою майбутню долю напередодні Нового року за допомогою яблука. У ніч перед початком Нового року плід розрізають навпіл, і кажуть, що форма серцевини яблука визначає долю всіх, хто його оточує. Якщо серцевина яблука нагадує зірку, то всі скоро знову зустрінуться в щасті і здоров'ї — але якщо вона схожа на хрест, то комусь на новорічній вечірці слід очікувати хвороби.

Фото з відкритих джерел.

Вірменія

Коли люди в Вірменії печуть хліб напередодні Нового року, вони додають в тісто особливий інгредієнт: удачу. За традицією метафоричні добрі побажання замішують в кожну партію хліба, спеченого в останній день року.

Фото з відкритих джерел.

Туреччина

У Туреччині, щоб привабити удачу посипають поріг сіллю як тільки годинник проб'є північ в день Нового року. Як і багато інших новорічних традицій по всьому світу, ця, як кажуть, сприяє миру і процвітанню протягом усього нового року.

Фото з відкритих джерел.

Бразилія

Сочевиця - головний продукт для святкування бразильського Нового року. Бобові можуть бути в різних формах, таких як суп, щоб допомогти з фінансами в Новому році. Потім, до півночі, люди також повинні з'їсти сім родзинок.

Фото з відкритих джерел.

Австрія

Новорічні кулінарні традиції в Австрії двоякі. По-перше, потрібно знайти талісман, який був захований всередині молочного поросяти. Потім переходимо до десерту з м'ятного морозива, яке якимось чином символізує несподівані економічні вигоди в прийдешньому році.

Фото з відкритих джерел.

Іспанія

Іспанська новорічна традиція передбачає поїдання на час. Люди повинні з'їсти 12 виноградин опівночі напередодні Нового року - по одній на кожен бій годин. В іншому випадку новорічне марновірство передбачає, що ви проґавите додаткову удачу в майбутньому році.

Фото з відкритих джерел.

Швейцарія

За дивним культурним поворотом, швейцарці насправді не їдять своє новорічне частування. Замість цього вони просто кидають збиті вершки на підлогу і залишають їх там.

Фото з відкритих джерел.

Підготувала Софія ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: