В Україні змінили умови кредитування фермерів

lav
фото ілюстративне

На 2022 рік на цю програму підтримки закладена сума в 100 млн грн.

Уряд змінив розмір і термін безвідсоткового кредитування малих фермерських господарств Термін кредування та фінансування збільшились у два рази - до 1 млн грн і до 10 років.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства.

«У сімейних фермерських господарств переважно відсутня кредитна історія, яка стає перешкодою для залучення коштів через банківські установи. Ці кредити будуть спрямовані на покупку до 20 га землі сільськогосподарського призначення через Укрдержфонд», - йдеться в повідомленні.

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, всі зусилля цього року були направлені на те щоб забезпечити невеликі фермерські господарства необхідною їм фінансовою підтримкою. Така тенденція зберігатиметься і цього року.

У Державному бюджеті на 2022 рік для Мінагрополітики передбачаються видатки, зокрема на: фінансову підтримку сільгосптоваровиробників - 4,4 млрд грн; підтримку фермерських господарств – 180 млн грн; проведення земельної реформи – 139,4 млн грн; проведення інвентаризації земель та оновлення картографічної основи державного земельного кадастру – 237,8 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: