Виробники солодощів призупиняють діяльність через ціни на газ

IMG_6428-630x420
Фото з архіву Дивись.info

Підприємства кондитерської галузі змушені припиняти виробництво частини асортименту продукції через рекордне зростання цін на газ.

Про це повідомив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, передає пресслужба об’єднання.

Зі слів Балдинюка, 22 грудня ціна газу на біржі вже перетнула межу в 73 тис. грн за 1 тисячу кубометрів. У зв’язку з цим частина компаній галузі вже повідомили асоціації про плани повністю або частково згортати виробництво продукції.

«Кондитерські підприємства вже кілька місяців балансували на межі рентабельності через надвисокі ціни на газ і зростання вартості всіх інших складових собівартості продукції. Адже вартість газу цього року зростала щомісяця», — каже голова асоціації.

Зокрема, в січні вартість газу склала 5,9 тис. грн, а вже минулого місяця виробники купували газ в середньому за цінами близько 40 тис. гривень за тисячу кубометрів, що робило виробництво багатьох видів продукції нерентабельним.

«У грудні постачальники пропонували газ 55 по тис. гривень за тисячу кубометрів, при якій реалізувати вироблену продукцію за економічно обґрунтованими цінами вже було б дуже тяжко. А при вартості газу для виробничих потреб в 73 тис. грн. за тисячу кубометрів кондитерським компаніям простіше взагалі згорнути виробництво, адже при такій собівартості продукція буде незатребувана ні на внутрішньому, ні на зовнішніх ринках», — пояснив Балдинюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: