Як у Львові суспільний стартап допомагає місцевій владі зменшувати корупційні ризики (відео)

269734594_1272759603193459_759446298525946013_n

Регуляторна політика - частина великої системи, покликаної боротися з корупцією. Прозорі та адекватні правила гри не залишають місця для корупційних ризиків. А розробляти та впроваджувати ефективні рішення місцевій владі у Львові та інших регіонах допомагають експерти ГО «Львівський регуляторний хаб».

Про те, як студентська ініціатива переросла в суспільний стартап і навіщо потрібна така експертиза, розповідаємо в нашому новому відео з проєкту «Небайдужі». 

«Протягом останніх років нам вдається створювати такі рішення, які дозволяють бізнесу економити мільйони гривень, дозволяють містам, у свою чергу, заробляти мільйони гривень. Цифри дуже приблизні, але більше 10 мільйонів гривень нам вдалося зекономити підприємцям, більше 6 мільйонів гривень вдалося отримати в бюджети різних рівнів безпосередньо від впроваджених нами регулювань», - розповідає Тарас Хавунка голова правління ГО “Львівський регуляторний хаб”. 

Місцеве самоврядування активно користується консультаційними послугами Хабу щоб покращувати свою роботу. «За час нашої діяльності ми провели понад 250 семінарів для більш ніж 75 органів місцевого самоврядування всієї країни», - говорить Катерина Шуварська, виконавча директорка ГО “Львівський регуляторний хаб”. Детальніше дивіться у відео!

На Донеччині також працюють антикорупційні активісти, що контролюють місцеву владу та стримують чиновників від зловживань. Як саме відбувається ця діяльність, дивіться у відео наших колег з сайту "Новини Донбасу".

Інформаційний проєкт «Дивись.info» та «Новин Донбасу» реалізується в рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської і Закарпатської областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: