Як активісти роблять Львів стійкішим до кліматичної зміни (відео)

DDAE7318-018A-4B9F-988C-67B3CBD23E4A

У Львові група активістів ГО «Плато» допомагає місту дати раду з кліматичною зміною. Активісти впроваджують пілотні проєкти природоорієнтованих рішень для громади та сприяють створенню кліматичного офісу в міській раді.

 

«Проблема, яка над нами нависає, полягає в тому, що температура піднімається і погодні явища і умови стають непередбачуваними, до цього складніше пристосуватися, — говорить Микола Рябика, виконавчий директор ГО “Плато”. — Потрібно в першу чергу привчати людей до дії, до локальної дії, до того, що кожен і кожна з нас може вплинути на цю ситуацію за допомогою природоорієнтованих рішень, за допомогою енергоефективних засобів та інструментів.І, звичайно, впливати на державну політику». 

Детальніше про те, як Львів стає стійкішим до зміни клімату і який досвід може масштабувати на інші українські міста, дивіться у нашому відео: 

У Маріуполі Максим Бородін був одним із організаторів екологічних протестів у 2012 році. Тоді на мітинги вийшло понад 10 тисяч людей і в результаті було закрито аглофабрику "Азовсталі". З того часу Максим зі своїми однодумцями системно займаються питаннями екології, але він завжди наголошує - без небайдужих людей, без масових акцій, екорух неможливий. Активісти та експерти з різних куточків України багато років боролися за зміни, і тепер до ухвалення парламентом готуються три важливі екологічні законопроекти. Про них Максим коротко розповідає у відео колег з «Новин Донбасу»:

Інформаційний проєкт «Дивись.info» та «Новин Донбасу» реалізується в рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської і Закарпатської областей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: