Третина українців змогли реалізувати всі свої плани у 2021 році, — дослідження

IMG_4977-630x420

13% українців зізнались, що упродовж нинішнього року їм не ввдалося реалізувати плани та задуми.

Про це йдеться в опитуванні соціологічної групи «Рейтинг», проведеному упродовж 4-7 грудня.

Третина українців похвалились, що їм усе вдалося.

«Ще половині вдалось частково реалізувати плани і тільки 13% сказали, що їм нічого не вдалось. Так само українці оцінили успішність цього року: для кожного третього рік був успішним, для половини посереднім, і лише для кожного десятого – зовсім не успішний», – йдеться в дослідженні.

Соціологи зауважують: майже 40% українців говорять, що задоволені своїм життям, ще 30% – скоріше задоволені, близько 20% – не дуже задоволені й 11% – незадоволені зовсім.

«Дещо частіше про те, що вони задоволені життям, говорили молодші опитані й чоловіки. Також чим вище опитані оцінюють свій дохід, тим успішнішим на їх погляд був їх рік», – вказують експерти.

Крім того, понад 40% опитаних в цьому році часто відчували стрес. Ще 29% – іноді були в стресі, 22% – рідко або дуже рідко й всього 7% – ніколи. Частіше про відчуття стресу говорили люди з нижчими доходами та жінки, додають фахівці.

«Цікаво, що 2021 року українці відчували любов до інших помітно частіше, ніж любов до себе. Відносно часто також відчували радість, сум та гнів. Ще рідше – здивування, а найрідше – страх. Загалои чим частіше люди відчували емоції радості й любові, тим більш успішним вони оцінюють свій рік, задоволені своїм життя й менше переживали стресу. Як виявилось, жінки помітно емоційніші, а тому вони відчували всі емоції частіше, ніж чоловіки. Молодь також більш емоційніша», – йдеться у дослідженні.

Інтернет-опитування методом Computer-Assisted Self Interviewing соціологічна група «Рейтинг» проводила 4-7 грудня серед 1600 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: