У Дрогобичі з'явилась перша комунальна ферма

IMG_4780-scaled
Фото: Дрогобицька міська рада.

Дрогобицька міська рада заснувала комунальну ферму «Тарком» для розведення молочних порід корів і сільськогосподарського виробництва.

Про це повідомляє пресслужба Дрогобицької міської ради.

Комунальне підприємство «Тарком» відкрилось у селі Лішня та цими днями поповнилося першим поголів’ям рогатої худоби молочних порід. Зокрема, прибуло 18 корів, в планах – впродовж 2022 року збільшити поголів’я до 100, а то й більше корів.

Новостворене підприємство займатиметься молочним виробництвом, а також вирощуванням сільськогосподарської продукції.

Як стверджує міський голова Дрогобича Тарас Кучма – на господарство «Тарком» покладають чималі надії.

Маємо на меті забезпечити нашу громаду екологічною продукцією: молоком, сиром, сметаною та м’ясом. Тож окрім корів, у планах є розведення кіз та овець. Сподівають, що найближчим часом садочки нашої територіальної громади зможуть отримувати та годувати діток молоком із КП «Тарком», – резюмував Тарас Кучма.
Над створенням власного фермерського господарства у Дрогобицькій міській раді роздумували тривалий час, зокрема до цього важливого кроку підштовхнуло розширення меж громади. Відтак, було розроблено бізнес-план підприємства та вивчено досвід схожих структур, які вже функціонують в Україні. Зокрема, досвід діючої ферми, що працює в с. Бугаївка, Ізюмського району Харківської області.

Для налагодження діяльності комунального підприємства – виділено в користування 50 гектарів земель в Лішні. На них облаштують пасовища для худоби.

Ще 120 гектарів земель «Таркому» буде передано в користування під вирощування кормових культур: 40 гектарів – під багаторічні трави (заготівлю сіна та сінажу), 20 га – під кукурудзу на силос, 20 га – під зернобобові (соя, боби), 40 га – під зернові культури (на комбікорми).

Паралельно ведуться перемовини з німецькими партнерами Дрогобича, які зацікавлені в інвестуванні коштів у механізацію підприємства та облаштування в Дрогобицькій громаді міні-молочного переробного заводу.

Основними видами діяльності фермерського господарства «Тарком», відповідно до його статуту, є товарне сільськогосподарське виробництво, в тому числі: вирощування зернових культур, тваринництво та птахівництво, розведення великої рогатої худоби молочних порід, оптова торгівля молочними і м’ясними продуктами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: