Як шахтарі Червонограда після важкої роботи знаходять час на волонтерство (відео)

F8A1D0AB-90BA-404F-9FBA-F689AC178A96

На Львівщині є кілька шахтарських міст, де люди виконують на видобувних підприємствах складну роботу. Та це не заважає їм бути активними й допомагати у волонтерських ініціативах.

 

Ще з 2014 року в Червонограді волонтери допомагають військовим АТО/ООС. Розповідаємо про це на досвіді відомого місцевого волонтера Андрія Шевчука. Волонтерство моє розпочалося в далекому 2014 році, я побачив пост, треба було допомогу - складати речі в офісі громадської організації “Автомайдан”, так я там і залишився. З часом зʼявилося нове хобі: почали заготовляти матеріали для маскувальних сіток для «Червоноградських поплетушок”, - пригадує волонтер.  Детальніше про це дивіться у нашому відео!

А от колишній горлівський шахтар Юрій Зиков через війну залишив свій дім та переїхав до Вінниці. Тут він навіть на пенсії не полишив активної діяльності та разом з місцевими переселенцями створив громадську організацію «Спільна справа». Про те, як навіть на пенсії шахтарі продовжують суспільну активність, лдивіться у відео журналістів «Новин Донбасу». 

Інформаційний проєкт «Дивись.info» та «Новин Донбасу» реалізується в рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської і Закарпатської областей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: