На українських дорогах встановлять пів сотні комплексів зважування у русі

дороги 1
Фото з відкритих джерел

На українських дорогах на початок 2023 року працюватимуть понад 150 комплексів зважування у русі (Weight in motion, WiM), із яких 50 планують встановити наступного року.

Про це розповів заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Андрій Івко в інтерв’ю для Укрінформу.

«На кінець цього року в Україні на дорогах державного значення будуть встановлені 102 комплекси WiM. До кінця наступного року ми плануємо встановити ще 50 таких комплексів. Тобто на кінець 2022 — початок 2023 — в Україні будуть працювати понад 150 комплексів „зважування-у-русі“. Оминути їх тепер навряд чи вдасться», — наголосив Івко.

Він зазначив, що система комплексів WiM впроваджується в Україні в першу чергу для того, щоб привчити водіїв не порушувати норми габаритно-вагового контролю (ГВК). За словами Івка, відтоді як в Україні почала повноцінно працювати система WiM, кількість порушень норм ГВК скоротилась у 30 разів. «І це, як на мене, дуже позитивний результат», — відмітив він.

Нагадаємо, закони, які запроваджують адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, зокрема в автоматичному режимі через платформу зважування-у-русі (систему WiM), набули чинності з 1 жовтня 2021 року.

Перші комплекси WiM в Україні почали встановлювати у серпні 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: