Школу на Львівщині, яку будували шість років, звели за понад 77 мільйонів гривень (фото)

269707521_964235357854725_7473036664924810948_n_1640773759_1620x1080_1_0
Фото: ЛОДА

У середу, 29 грудня, у Братковичах Городоцького району відкрили школу, зводити яку почали ще 2016 року.

Нині у закладі зможуть навчатися 180 школярів, повідомляють у пресслужбі Львівської обласної державної адміністрації.

«Будівництво розпочали 2016 року, однак через брак фінансування об’єкт отримав статус довгобуду. Цьогоріч школу внесли до програми президента України «Велике будівництво». Упродовж цих років на території школи звели двоповерхову будівлю, встановили віконні блоки та влаштували шатровий дах», - йдеться в повідомленні.

Фото: ЛОДА

Об’єкт має два поверхи, на яких розмістили класні кімнати, спортивний зал, зону для відпочинку. Також згідно з планом на об’єкті передбачили їдальню, внутрішні санвузли, на що загалом передбачили понад 77 млн гривень (більш як 61 млн лише за поточний рік).

 

Нинішнього року на об’єкті встановили дверні блоки, завершили фасадні та внутрішні оздоблювальні роботи, збудували котельню, встановили твердопаливні та газові  котли, улаштували інженерні мережі (система опалення, вентиляція, водопостачання та водовідведення, електропостачання), встановили автоматичну пожежну сигналізацію, провели роботи з благоустрою, встановили зовнішнє освітлення.

Окрім цього, влаштували очисні споруди та пожежні резервуари, закупили та встановили обладнання для навчальних класів, харчового та медичного блоку, спортивного залу, комп’ютерного класу тощо.

Реалізація проєкту дасть можливість оснастити школу сучасними інформаційними технологіями, щоб розширити можливості для організації якісного навчально-виховного процесу. Новозбудована школа підвищить енергоефективність й зменшить відповідні бюджетні витрати через заходи енергозбереження (металопластикові вікна, термоізоляція зовнішніх стін та стелі), застосування новітніх матеріалів та технологій при будівництві. Не менш важливо, що навчальний заклад дасть змогу забезпечити жителів громади новими робочими місцями.

«Правильно кажуть: «Якщо є школи в селах, то буде і громада». Мені справді дуже приємно сьогодні приїхати до вас на завершення року і стояти біля цієї чудової нової школи. Її закінчили будувати цьогоріч в межах президентської програми Велике будівництво. Приємно розуміти, що завдяки цій школі діти матимуть можливість отримувати освіту. Освіту, яка дозволить їм здобути професію та знайти себе у житті, стати лікарями, вчителями, службовцями, військовими, зрештою бути щасливими на рідній землі. Величезне дякую людям, які доклались до будівництва школи. Надіюсь, що цей об’єкт стане центром освіти, науки, знань та дитячих усмішок, можливістю здобути щасливе життя на Україні»,-  зазначив Максим Козицький, очільник області.

Також він вручив подяку від Міністерства освіти і науки України директорці школи Ользі Косик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: