Стало відомо, коли запрацює оновлене пологове відділення у Львівській обласній лікарні

IMG_7360

Сьогодні підрядники передали керівництву Львівської обласної клінічної лікарні ключі від пологового відділення лікарні, в якому завершили капітальний ремонт.

Нагадаємо, відділення було закрито 2017 року.

Ремонтні роботи розділили на два напрями: капітальний ремонт інженерних мереж і приміщень, а також роботи з енергозбереження. Загальна вартість робіт становила 106 млн грн, з яких близько 90 млн грн – кошти обласного бюджету, 16 млн грн – державний бюджет. Окрім того, з державного бюджету виділили 6,5 млн грн, за які закупили необхідне медичне обладнання.

Як розповів директор закладу Михайло Гичка, з того часу тут проведено капітальний ремонт інженерних мереж, приміщень та реконструкцію з енергозбереженням. Замінено також системи водопостачання, водовідведення, електромережу та освітлення,  двері та вікна, повністю перероблено дах будівлі, проведено утеплення горища. Під час реконструкції з енергозбереженням замінено систему опалення корпусу – труби, арматуру, радіатори.

«Також  облаштовано індивідуальний тепловий пункт. Це дозволить нам економити на опаленні до 20-25%, – розповів директор лікарні. – Ми могли завершити цей ремонт швидше, але, на жаль, попереді підрядники виявилися недобросовісними, роботи не були виконані  і нам довелося повертати кошти до бюджету».

У відділенні збільшили кількість палат спільного перебування матері і дитини, які облаштовані ванною кімнатою.

«Пологовий на сьогодні оснащений вісьмома індивідуальними пологовими залами та трьома операційними. На першому поверсі провели перепланування – тепер там приймальний покій і оглядовий кабінет, де проводитиметься уся необхідна діагностика», – розповів Михайло Гичка.

«Останній капітальний ремонт тут був 1958 року. Тому зміни, які статися – разючі. Крім заміни всіх мереж, максимально покращені побутові умови. Закуплені нові меблі. Обладнання закуплено на суму близько 20 мільйонів гривень. Це апаратура для реанімації новонароджених, кардіомонітори, дихальна апаратура, реанімаційні столики», - розповів завідувач пологовим відділенням Володимир Солощенко.

У відділенні є сто акушерських ліжок, вісім пологових залів, три операційні.

Загалом же у відремонтованому корпусі працюватимуть п’ять відділень.

«Крім пологового, це відділення екстрагенітальної патолоії. Там перебуватимуть жінки з такими патологіями, як цукровий діабет, хвороби серця, дихальної системи, нирок. Також буде відділення, де перебуватимуть жінки власне з патологіями вагітності. Крім цього, будуть відділення новонароджених та реанімації недошошених дітей та новонароджених», – розповів Володимир Солощенко.

За його словами, віділення почне приймати вагітних в кінці січня – на початку лютого.

За 2016 рік у пологовому відділенні Львівської обласної клінічної лікарні було прийнято 3777 пологів, (народили 3918 дітей), за 9 місяців 2017 року 2949 пологів (народилося 3088 дітей). Тут народжували вагітні з важкою екстрагенітальною патологією і патологією вагітності.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: