Цього тижня на Львівщині відкрили чотири кримінальних справи через підробку covid-документів

630_360_1633600804-585

Одній людині вже повідомили про підозру.

У Львівській області від початку нинішнього тижня відкрили чотири нових кримінальні провадження через підробку документів про вакцинацію.

Про це розповідають у пресслужбі поліції Львівщини.

Там кажуть, що 23-річний мешканець Тернопільської області, перетинаючи кордон через пункт пропуску «Рава-Руська-Гребене», пред’явив підроблений сертифікат. Також  підроблене свідоцтво виявлено у міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького у 49-річної жительки Тернополя.

Обидвом повідомлено про підозру. Зокрема, чоловікові за статею про підроблення документів, а жінці — у використанні завідомо підробленого документу.  Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Про підозру також повідомили 35-річному жителю Львівщини, який під час перетину пункту пропуску «Шегині- Медика» пред’явив підроблений сертифікат.

Загалом, від початку року у поліції Львівщини зареєстрували понад 200 кримінальних проваджень за фактами використання підроблених сертифікатів про вакцинацію, з них до суду скеровано понад 50 обвинувальних актів.

А слідчі поліції Львівщини за фактами підробки довідок про вакцинацію, ковід-сертифікатів, міжнародних сертифікатів про вакцинацію, а також результатів ПЛР–тестів відкрили 109 кримінальні провадження, з них 103 - за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, 5 – за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та 1 – за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Повідомлено про підозру 24 особам. У  17 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: