В Україні за рік висадили майже 250 мільйонів дерев

dereva-2-696x464

Лідер по висадці – Полісся.

В Україні за рік, що минає, висадили 240 млн дерев, підпорядкованих Державному агентству лісових ресурсів, ще 9 млн - на землях інших лісокористувачів.

Про це повідомили у Держлісагентстві.

У Житомирській області, де минулого року вогонь знищив 75 тис. гектарів лісу, висаджено майже 51 млн сіянців. На Волині – 23,3 млн.

29,5 млн сіянців висаджено у Рівненській області. 15,6 млн - у Чернігівський.

У лісостепових областях висаджено 66,5 млн сіянців. На Київщині – майже 20 млн. Полтавщина і Сумщина висадили цього року майже по 10 млн деревних рослин. 8,2 млн висаджено у Черкаській області. На Вінниччині – 5,2 млн, на Харківщині – 6,2 млн, на Тернопільщині – 4,4 млн сіянців.

У Хмельницькій області висаджено 3,7 млн деревних рослин.

У степових регіонах лісівники висадили 21,3 млн сіянців. У Луганській області - 6,6 млн. Близько 4,4 млн висаджено у Запорізькій області. На Кіровоградщині – 3,8 млн. 2,7 млн сіянців висаджено на Херсонщині. На Дніпропетровщині – 1,6 млн сіянців. Донеччина висадила майже мільйон сіянців. 636 тис. висаджено у Миколаївській області. Майже пів мільйона деревних рослин висаджено на Одещині.

У Карпатах цього року висаджено 30,3 млн сіянців. 15,1 млн деревних рослин лісівники висадили на Закарпатті, 8,1 млн - на Львівщині. У Чернівецькій та Івано-Франківській областях висаджено по 3,5 млн сіянців.

Восени також висаджено більше 9 млн деревних рослин на землях інших лісокористувачів.

Нагадуємо, нинішнього року президент України Володимир Зеленський започаткував екопроєкт «Зелена країна», покликаного за 10 років збільшити загальну площу лісів на 1 млн га. Для цього в найближчі три роки в Україні планується висадити 1 млрд дерев. Стартувала кампанія на початку жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: