Контейнерний термінал «Мостиська» планують відкрити наступного року

5bab9ffbe4b45247889068
Фото з відкритих джерел.

Найбільший український приватний оператор вантажних залізничних перевезень «Лемтранс» у 2022 році планує відкрити контейнерний термінал «Мостиська», будівництво якого зараз ведеться.

Про це повідомляє Ukraine Rail Monitoring.

Очікується, що завдяки реалізації проєкту усі європейські оператори зможуть на рівних умовах працювати із українськими вантажовласниками. Новий перевантажувальний комплекс створить нові робочі місця та збільшить податкові відрахування до бюджету регіону.

Контейнерний термінал Мостиська» будують на території нафтобази поблизу залізничної станції «Мостиська-2» за кілька кілометрів від кордону України та Польщі. Для цього компанія раніше придбала частку 70% у ТОВ «Мостиська драй порт» у Львівській області.

Потужності майбутнього контейнерного термінала оцінюють у 100-200 тис. TEU. Надалі оператор має намір з розвитком сухого порту подвоїти їх – до 200 тис. TEU. На реалізацію проєкту спрямували 15 млн доларів.

Лемтранс — найбільша приватна транспортно-експедиторська компанія України, що надає повний комплекс послуг з перевезення вантажів залізничним транспортом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: