Рахункова палата знайшла численні порушення при виплаті медперсоналу доплат за ковід-пацієнтів

IMG_1802-630x420

Найбільші суми нараховувалися керівникам медустанов, тоді як деякі співробітники зовсім не отримали надбавок.

Рахункова палата знайшла численні порушення при виплаті медперсоналу доплат у розмірі 300% від окладу.

Про це йдеться в даних Рахункової палати.

Торік доплати, призначені урядом для медпрацівників за лікування COVID-пацієнтів, отримали понад 107 тис. лікарів і майже 218 тис. представників середнього медичного персоналу.

Всім лікарям протягом вересня-грудня мали доплачувати 70% посадового окладу, фахівцям – 50% від мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам – 25%, але фактично більшу частину доплат отримували керівники медустанов.

Загалом для 43% усіх одержувачів доплати склали менше 9,8 тис. грн, тоді як для 1% – понад 179,5 тис.грн. Усього дев’ять з десяти найбільших виплат отримували керівники закладів або заступники.

Наприклад, директор Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб в середньому щомісяця доплачував собі до посадового окладу майже 90 тис. грн. А заступник директора в Київському міському пологовому будинку №5 – 77 тис. грн щомісяця. Гендиректор Івано-Франківського обласного фтизіопульмонологічного центру – понад 66 тис. грн.

Також аудитори виявили й інші порушення. Серед них – несвоєчасні виплати (доплати в розмірі 300% від окладу нараховувалися із затримкою в два місяці), необґрунтовані нарахування (значна диференціація в залежності від посади) або занижені розміри доплат.

Крім того, персонал, який залучався до роботи з COVID-пацієнтами через брак медиків, наприклад, санітари, так і не отримав виплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: