Які свята відзначають 30 грудня (іменини, народні прикмети)

soda

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 30 грудня в Україні та світі.

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 30 грудня в Україні та світі.

Свята та події 30 грудня

30 грудня в світі святкують неформальне свято – День соди. В історії людства саме гідрокарбонат натрію вважається найбільш популярною хімічною речовиною. Соду використовують в різних сферах: як в кулінарії, так і в прибиранні та навіть як засіб для боротьби зі шкідниками. Наразі невідомо, як саме виникла ідея святкувати таке свято.

Також сьогодні у США святкують День бекону. Саме бекон є однією з найулюбленіших страв американців. Тому не дивно, що йому присвятили не лише велику кількість рецептів, але й цілий святковий день.

Яке сьогодні релігійне свято

30 грудня в церковному календарі – день пам'яті пророка Даниїла й Ананії, Азарії і Мисаїла. Згідно з переказами, за 600 років до Різдва Христового Єрусалим завоював вавилонський цар Навуходоносор. Він зруйнував храм, що був споруджений Соломоном, а також відвів в полон велику кількість людей. Серед бранців були молоді хлопці: Азарій, Ананій, Даниїл та Мисаїл. Цар Навуходоносор наказав навчити цих чотирьох юнаків халдейської премудрості та виховати при своєму дворі в розкоші. Проте вони не відступили від віри та вели скромне життя, харчувалися тільки овочами та пили воду.

Іменини 30 грудня

Сьогодні іменини святкують: Антон, Аріан, Вир, Гедеон, Філетером, Макар, Тимон, Лев, Зотика, Ярина, Феодора, Федора нисія, Ірина, Орина.

Народні прикмети 30 грудня

  • якщо вранці сонячна погода – скоро прийдуть серйозні морози;
  • якщо над землею низько літають птахи, скоро будуть опади;
  • якщо 30 грудня над місяцем побачити серпанок – наступного дня будуть опади і хмарна погода.

Наші пращури 30 грудня обов’язково запалювали свічку, щоб у прийдешньому році позбутися всіх негараздів і бід. А ось дівчата в день святого Даниїла намагалися отримати хоч краплину його прозорливості. Для цього писали на трьох лаврових листах імена отроків Мисаїла, Ананія та Азарія, і клали під подушку. Вважалося, що вночі уві сні обов’язково прийде суджений. Також наші предки вірили, яка погода на святого Даниїла, така буде і в травні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: