МОЗ ініціює навчання з правил поводження з киснем у лікарнях після трагедії на Прикарпатті

7d05c05-82ba1de-270053360-4639730949480037-7786737042498792296-n

Міністерство охорони здоров’я спільно з колегами з Державної служби надзвичайних ситуацій ініціюють навчання та консультаційну підтримку закладам охорони здоров’я щодо роботи з киснем.

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда під час поїздки до Центральної районної лікарні міста Косів на Івано-Франківщині, де нещодавно сталася пожежа у палаті з хворими на COVID-19.

«Трагедія на Івано-Франківщині стала для всіх дуже дорогим уроком. Тепер ми мусимо бути впевнені, що такого не повториться, тому закликаю усіх медичних працівників долучатися до заходів, які буде проводити МОЗ та ДСНС, і постійно пам’ятати про правила протипожежної безпеки. Ми не можемо наражати на небезпеку людей, які приходять до нас за допомогою та лікуванням», - цитує його пресслужба відомства.

Нині лікарня у Косові працює у звичному режимі, окрім реанімаційного відділення, що постраждало внаслідок пожежі.

У МОЗ пообіцяли підтримати морально та матеріально родичам загиблих.

Нагадуємо, увечері 28 грудня у палаті реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні стався вибух, унаслідок якого загинуло 3 людини. Причиною пожежі у лікарні стало нехтування правилами пожежної безпеки.

«Вже маємо попередні дані щодо розслідування трагедії в Івано-Франківський лікарні…  На жаль, попри те, що обставини таких резонансних пожеж відрізняються – причина майже завжди одна: грубе порушення правил пожежної безпеки. 28 грудня у Косівській лікарні саме дії людини – її необізнаність щодо елементарних законів фізики та нехтування правилами безпеки призвели до непоправних втрат», – йдеться у повідомленні ДСНС.

Так, в реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем.

Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від covid-19, один із співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з перенасиченим  киснем  повітрям в реанімаційній палаті миттєво  зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети… У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: