У львівській лікарні за рік померли понад тисяча людей від ускладнень коронавірусу

IMG_2120-696x464

Нинішнього року у станах лікарні швидкої допомоги Львова лікувалися майже шість тисяч пацієнтів з коронавірусом. Недуга забрала життя більше 1300 людей.

Про це розповіла Наталія Матолінець, завідувачка відділення реанімації Першого територіального медичного відділення Львова.

«2021-й рік виявився найскладнішим для наших медпрацівників. Лише в стінах Лікарні швидкої медичної допомоги вони боролися за життя 5 950 людей. У жовтні, під час активного поширення штаму «Дельта», до нас потрапила тисяча пацієнтів. На жаль, без втрат не обійшлося і вони шокуючі. Попри весь професіоналізм, задіяння найсучаснішого обладнання і людського ресурсу коронавірус забрав життя 1347 осіб», - повідомили у лікарні.

Для порівняння - 2020 року у медзакладі лікувалися 1462 пацієнтів, з яких померли 411.

«На наших очах щодня помирали люди, а ми нічим не могли допомогти. Хоча розуміли: шанс скоротити кількість захворювань у нас був, але не всі ним скористалися, адже були несвідомими, що потрібно захищатися від вірусу», - розповідає Наталія Матолінець.

Нагадуємо, на Львівщині за добу, 30 грудня, зафіксовано 487 нових випадків захворювання на коронавірус. Нині у лікарнях, де проходять лікування пацієнти з коронавірусом у області, перебувають 953 особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: