У Львові підвищили вартість проїзду в громадському транспорті

IMG_8410

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив нові тарифи на послуги з перевезення пасажирів електричним та автомобільним пасажирським транспортом на маршрутах загального користування у Львівській МТГ.

Йдеться про тарифи, які діятимуть після запровадження електронного квитка, передає ІА Дивись.info.

Фактично йдеться про підвищення вартості проїзду в електротранспорті.

Згідно з рішення виконкому, вартість разового електронного квитка на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин становитиме 10,00 грн. Такою ж буде і вартість перевезення багажу. Нагадаємо, що зараз за умови оплати проїзду через онлайн-банкінг вартість проїзду і електротранспорті становить 8,5 грн.

Разова поїздка без можливості пересадки у разі придбання паперового квитка у водія – 15 грн. Якщо пасажир не зареєстрував проїзд, то заплатить штраф у контролера у розмірі 200 грн.

Також суттєво зросла вартість місячного абонемента. Якщо зараз такий абонемент на проїзд в електротранспорті можна придбати за 230 грн, то нова його ціна становитиме 420,00 грн. Щоправда, такий абонемент діятиме і в маршрутках. Абонемент на 90 днів коштуватиме 1200,00 грн, на 180 днів – 2200,00 грн, на 365 днів – 3650,00 грн.

Для студентів абонемент на 30 днів коштуватиме 210 грн за наявності персоналізованої транспортної картки «ЛеоКарт», а на 180 днів – 1100 грн.

Для учнів шкільного віку 60 поїздок в місяць будуть безоплатними протягом навчального року, а в літній період коштуватимуть 10 грн.

Своїм рішення виконком також встановив вартість короткотермінових туристичних абонементів:

  • на 1 день – 35,00 грн,
  • на 2 дні – 60,00 грн,
  • на 3 дні – 80,00 грн,
  • на 7 днів – 200,00 грн.

Також виконком затвердив тариф, за яким оплачуватиме за роботу транспорту перевізникам: автобус великої місткості – не менше 80 місць – 48,00 грн за автобусо-кілометр, автобус середньої місткості – не менше 35 місць – 29,00 грн за автобусо-кілометр, трамвай – 82,00 грн за вагоно-кілометр, тролейбус – 72,00 грн за тролейбусо-кілометр.

Крім цього, під час засідання виконавчого комітету з проєкту рішення вилучили обмеження щодо кількості поїздок учнів та інших категорій пасажирів, які користуються пільгами.

Виконком також погодив, що тестовий режим, у якому запрацює е-квиток з 13 січня триватиме два квартали.

Нагадаємо, що раніше виконком визначив вартість пластикової картки, якою можна буде розрахуватись за проїзд у громадському транспорті Львова - «ЛеоКарт». Львів’янам, які не мають пільг на проїзд у громадському транспорті, вона обійдеться у 60 грн.

Електронний квиток повинен запрацювати в тестовому режимі з 13 січня. На першому етапі він буде доступний лише для тих, хто матиме пільгові картки.

Перехід на електронний квиток також передбачає розробку нової транспортної мережі Львова. Планується, що нову мережу поснуть розробляти враховуючи запуск е-квитка, коли з’явиться можливість  проаналізувати пасажиропотоки у місті .

Володимир ГАЛЕЧИК

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: