Як у Львові, на Збоїщах, розвиватимуть інфраструкутуру

Краєвид_Збоїщ

Розвиток інфраструктури мікрорайлону Збоїща передбачає реконструкцію вулиці Миколайчука та сполучення з іншими частинами міста.

Про це під час засідання виконкому міськради 31 грудня розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Внаслідок проведеного аналізу, ми вийшли на цифри, скільки зараз є мешканців, які проживають у цьому районі, та скільки перспективно їх буде, відповідно до вже виданих містобудівних умов та обмежень. А також ми врахували те навантаження, яке ляже вже у перспективі, коли будуть освоєні інші земельні ділянки, де будуть так само збудовані об’єкти. На сьогодні цей район є достатньо включеним у природне середовище.

Власне, тут є щільно збудовані житлові квартали, лікарня швидкої медичної допомоги, яка активно розвивається, а також Замарстинівський парк, як велика територія, у яку місто інвестує кошти, і яка активно розвивається протягом останніх декількох років. Як центр району, а також як перші кроки щодо посилення інфраструктури, ми маємо забезпечити належний рівень території існуючої школи №97. Йдеться про те, аби завершити там спортивний майданчик: сформувати футбольне поле, бігові доріжки із гумовим покриттям. Також там потрібно провести реконструкцію благоустрою школи, аби вона стала серцем мікрорайону та головним громадським простором», - розповів він

І додав, що інше пріоритетне питання – реконструкція вулиці Миколайчука.

«Ми вже запустили архітектурний конкурс та очікуємо на його результати в кінці лютого. Таким чином, у березні ми вже матимемо сформований кінцевий результат, по якому можна буде розробляти проєктно-кошторисну документацію, а відтак проводити тендер. Поруч із розвитком дорожньої інфраструктури, важливим питанням є розвиток вулиці Віри, Надії, Любові, зокрема капітальний ремонт доріг та тротуарів. По цьому вже розроблена проєктно-кошторисна документація. Також не варто забувати про завершення реконструкції вулиці Пилипа Орлика, яка дасть можливість, зокрема, комфортного повороту, оминаючи перехрестя Миколайчука – Мазепи, а також інші опції, важливі для району», - розповів головний архітектор.

За його словами, також було опрацьовано варіанти виїздів з мікрорайону, сполучення із іншими частинами міста, а також можливості розвитку системи громадського транспорту у майбутньому. Насамперед йдеться про розвиток автобусних маршрутів та транзитний рух приватного транспорту.

«Йдеться також про реконструкцію вулиці Очеретяної з облаштуванням набережної. Сьогодні це рішення є у проєкті порядку денного. Ця реконструкція передбачає облаштування потоку «Збоїща», який там є на сьогодні, та формування виїзду на вулицю Творчу, що дасть можливість комфортно переміщуватись. Ми опрацювали також з’єднання із кільцевою дорогою, із трасою на Жовкву та, відповідно, виходом на вулицю Богдана Хмельницького. Пропонується також додатковий виїзд на вулиці Замарстинівську та Топольну, аби у майбутньому була можливість сформувати автобусний маршрут, який би виходив у бік проспекту Чорновола», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: