Сьогодні відбудуться перемовини Зеленського та Байдена

0355850-11bd1ca-0
Фото: відкриті джерела

Президент США Джо Байден має провести телефонну розмову зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським 2 січня.

Лідери двох країн планують розглянути підготовку до майбутніх дипломатичних зустрічей, спрямованих на деескалацію напруженості через нарощування російських сил поблизу України, повідомляє Радіо Свобода.

Під час розмови Байден має намір «підтвердити підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України в умовах російської агресії», – сказав представник Білого дому.

Телефонна розмова між двома лідерами стане другою за три тижні, у той час, як Білий дім намагається протидіяти військовій загрозі з боку Москви, яка викликала занепокоєння НАТО і Києва щодо можливого нового вторгнення Росії в Україну найближчими тижнями.

Більше інформації дивіться у сюжеті ТСН.

Офіційні представники США і Росії зустрінуться 9-10 січня в Женеві, щоб обговорити контроль над озброєннями і зростання напруженості щодо України в рамках їхнього двостороннього діалогу зі стратегічної стабільності.

Після цього 12 січня в Брюсселі відбудеться окреме засідання Ради Росія-НАТО.

Через день у Відні відбудеться чергова зустріч у рамках Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), до якої входять США, їхні європейські союзники, Україна та Росія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: