У Львові відзначили лауреатів премії імені Героя України Степани Бандери

_1641048180_612x321_3_0
Фото: ЛОДА

Вчора дипломами відзначили лауреатів премії імені ідеолога українського націоналізму, провідника ОУН, борця за волю України Степана Бандери.

Окрім того, лауреати отримують грошові винагороди, повідомляють у ЛОДА.

Дипломи вручили заступник голови Львівської ОДА Іван Собко та заступник голови Львівської облради Євгеній Гірникпід час урочистих заходів з нагоди 113-ї річниці з дня народження одного з найвідоміших українських політичних діячів.

Премію присуджують в галузі національного державотворення за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання в царині державотворення. Заснували премію у 2012 році. Її присуджують у трьох номінаціях — «Політична діяльність», «Науково-навчальна національна державотворча діяльність» та «Громадська діяльність».

Нагадаємо, до цього року розмір грошової винагороди на одну номінацію становив 20 тисяч гривень, а вже з наступного року його збільшать удвічі.

У 2021 році лауреатами премії стали:

  • у номінації «Громадська діяльність» - Уляна Кульчицька - заступниця першого проректора Українського католицького університету, пластунка-сеньйорка, голова Станичної пластової ради у станиці Львів, членкиня Наглядової ради при Львівській освітній фундації;
  • також у номінації «Громадська діяльність» - комунальний заклад Сколівської міської ради «Історико-краєзнавчий музей Сколівщина»;
  • у номінації «Політична діяльність» - Олег Кристиняк - письменник, автор історичних романів, волонтер;
  • у номінації «Науково-навчальна національна державотворча діяльність» - отець Михайло Греділь - парох храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, Військовий капелан, засновник та голова громадської організації «Апостольська Чота», режисер фільму «Незламні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: