Розмова Байдена та Зеленського тривала понад півтори години

sha
фото ілюстративне

Глави держав обговорили кроки, які робить Україна в межах «мінського» та «нормандського» форматів.

Зеленський провів третю за останній час телефонну розмову з Байденом, яка тривала понад півтори години, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Ключова тема переговорів – ситуація на сході та на кордонах України. Зеленський відзначив активну роль США у її врегулюванні та наголосив на важливості запланованих на січень 2022 року міжнародно-правових заходів.

Сторони обговорили кроки, які робить Україна в межах «мінського» та «нормандського» форматів, і наголосили на важливості подальших дипломатичних зусиль. Також розмова велась про економічні й енергетичні безпекові виклики.

«Сьогодні йдеться про майбутнє не лише України, а і європейської безпеки та світового порядку, заснованого на правилах та демократичних цінностях», – зауважив Зеленський.

Під час розмови вкотре було підтверджено незмінну підтримку з боку Сполучених Штатів суверенітету й територіальної цілісності України та її євроінтеграційних прагнень. Також президент США запевнив главу Української держави, що Сполучені Штати дадуть рішучу відповідь, якщо Росія знову здійснить вторгнення в Україну.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: